بیشتر بدانید
30 اردیبهشت 1403
افق اندیشان شرق > آرشو مقالات > اخبار > اخبار مهم > مهاجرت نیروی کار از ۳۰۰ شهرستان به استان یزد/ ۴۰ هزار فارغ‌التحصیل بیکار داریم

مهاجرت نیروی کار از ۳۰۰ شهرستان به استان یزد/ ۴۰ هزار فارغ‌التحصیل بیکار داریم

مهاجرت نیروی کار از ۳۰۰ شهرستان به استان یزد/ ۴۰ هزار فارغ‌التحصیل بیکار داریم

  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ – ۱۱:۲۸
  • اخبار استانها
  • اخبار یزد


مهاجرت نیروی کار از 300 شهرستان به استان یزد/ 40 هزار فارغ‌التحصیل بیکار داریم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد گفت: در بعضی از شهرستان‌های استان ‌از ۳۰۰ شهرستان دانش‌آموز داریم که نشان دهنده مهاجرت نیروی کار از ۳۰۰ شهرستان به این منطقه است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری افق اندیشان شرق، به نقل از خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدعلی شاه‌حسینی صبح امروز در نشست خبری ‌اظهار داشت: موضوع مهم کشور با توجه به سیاست‌گذاری کلانی که صورت گرفته و تاکیدات مقام معظم رهبری بحث اقتصاد است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در استان یزد اتفاقات بسیار خوبی در دو سال گذشته رخ داد گفت: نقد منصفانه به جا و سر جای خودش اهمیت بالایی دارد اما باید نیمه پر لیوان که اقدامات صورت گرفته است را هم مورد توجه قرار دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد بیان کرد: اتفاقاتی در استان یزد رخ داده که در نوع خودش نه تنها کم نظیر بلکه بعضا بی‌نظیر است که منجر به نتایج بسیار ارزشمندی شده است.

شاه‌حسینی افزود: ما سه دهه است که در کنکور سراسری رتبه نخست را به خودمان اختصاص دادیم اما الان مشکل اشتغال 40 هزار نفر متقاضی کار یزد عمدتا مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و نیروی متقاضی کار دیپلم و زیر دیپلم نداریم یا بسیار کم داریم.

وی با بیان اینکه در بعضی از شهرستان‌های استان ما از 300 شهرستان دانش‌آموز داریم که نشان دهنده مهاجرت نیروی کار از 300 شهرستان به این منطقه است، گفت: این که ما در استانمان از این تعداد شهرستان مهاجر کارگری داریم اما خودمان 40 هزار متقاضی کار فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم نشان دهنده آن است که سیاست توسعه‌ای استان در گذشته چگونه بوده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد بیان کرد: سند یزد نوین تهیه شده و که یکی از مباحث اصلی آن بحث اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بوده و برای این موضوع برنامه‌ریزی گسترده‌ای صورت گرفته است.

شاه‌حسینی افزایش تعامل دانشگاه و صنعت را یکی از مسائل مهم در دست اقدام دانست و گفت: 100 نفر از دانشجویان نخبه ما که الان در حال تحصیل در دانشگاه هستند به عنوان بورسیه تحصیلی در کارخانجات فعالیت کرده و مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

وی بیان کرد: حمایت از سرمایه‌گذاری و رشد آن، حمایت از تولید، رفع موانع تولید و افزایش تولید استان از جمله مواردی است که در استان و در ذیل سند توسعه‌ای یزد نوین به دنبال تحقق آن هستیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار یزد با بیان اینکه در بحث مشکلات اقتصادی گرانی و تورم یک بحث است اما گران فروشی یک بحث دیگر گفت: گرانی به عنوان یک مقوله جدا و تورم به عنوان مقوله‌ای دیگر باید مدیریت و کنترل شود اما یکی از مشکلات این است که برخی اصناف اقدام به گران‌فروشی می‌کنند.

شاه‌حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: نان به عنوان یک کالای اساسی و استراتژیک در سند غذایی مردم از سال‌های بسیار دور مورد توجه و حمایت ویژه دولت‌ها بوده است.

اما و اگرهای ترمیم قیمت نان/ چرا نانواها کم فروش و گران فروش شدند؟

وی افزود: به همین دلیل است که امروز هم دولت در بحث پرداخت یارانه نان اقدامات نظارتی خود را دارد و همچنان یارانه برای نان اختصاص پیدا می‌کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد با بیان اینکه یکی از اقلامی که مشمول قیمت‌گذاری ستاد تنظیم بازار می‌شود عنوان کرد: طرح ساماندهی حوزه آرد و نان در دو سال گذشته در سامانه هوشمندسازی نانینو ایجاد شد و دریافت آرد نانوا و فروش نان به صورت کامل تحت نظارت نرم‌افزاری این سامانه قرار گرفت.

شاه‌حسینی با بیان اینکه این اقدام درصد تخلفات را به میزان بسیار زیادی کاهش داده است، گفت: در قیمت‌گذاری نان نزدیک به 30 مورد وجود دارد که اصلی‌ترین آن قیمت آرد است که توسط دولت هیچ تغییری نکرده اما دستمزد، اجاره، سرمایه‌گذاری، لوازم بهداشتی، استهلاک دستگاه، بن، عیدی، بیمه و مواردی از این قبیل متغیرهایی است که هر سال تغییر پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: برای جبران این موضوعات، 40 درصد از قیمت نان فروخته شده به حساب نانوا برمی‌گردد که مربوط به اول سال 1400 بوده و پس از آن هم هیچ افزایشی نداشته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد خاطرنشان کرد: در استان یزد ما نزدیک به یک هزار و 200 واحد نانوایی داریم و تقریبا به ازای هر یک هزار نفر جمعیت استان یک واحد نانوایی فعالیت می‌کند.

شاه‌حسینی فعالیت نانوایی‌ها را بسیار سخت دانست و بیان کرد: با توجه به سختی کار نانوا‌ها، با این مشکل مواجه شدیم که از بخش تولید نان به سایر صنایع مهاجرت می‌شد و نانواها برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشند و بتوانند سود بالاتری کسب کنند به سایر صنایع می‌رفتند.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع سبب شده که افراد غیربومی از سایر استان‌ها به یزد مراجعه کرده و واحد نانوایی بزنند و در این عرصه فعالیت کنند که ممکن است مشکلاتی به وجود آورد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مشکلات این است که قیمت پایه نان در یزد از استان‌های فارس، کرمان، اصفهان و مرکزی پایین‌تر است و این موضوع را به صورت دقیق در کارگروه آرد و نان استان یزد مورد بررسی قرار دادیم.

شاه‌حسینی بیان کرد: با توجه به همه این موارد، جمع‌بندی شد که با توجه به آیین‌نامه دولت مبنی بر اجازه متناسب‌سازی نرخ نان به استان‌های دارای عقب‌ماندگی نرخ نان، میانگین 5 استان کرمان، فارس، مرکزی، خراسان رضوی و سمنان در نظر گرفته شده و اقدام به متناسب‌سازی نرخ نان در استان با میانیگن این پنج استان کنیم.

وی با بیان اینکه مجوز متناسب‌سازی بالاتر از این میزان است گفت: از آنجا که 70 درصد نانوایی‌های یزد در استان یزد تنوری هستند این افزایش قیمت را به اندازه سقف آیین‌نامه قرار ندادیم و کمتر از آن و متناسب با میانگین 5 استان قرار دادیم.

انتهای پیام/781/.

اخبار مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما در فضای مجازی
اینستاگرام ما
توییتر ما
جدیدترین مطالب